maanantai 23. joulukuuta 2013

♫ Possu ♪ Pig ♫Vajaa 40 cm pitkä possulainen tuli tehtyä pari päivää sitten. Olen tosi pitkään ihastellut Mailegin possua ja idea samantyylisen tekemisestä on muhinut mielessä. Se ruotsalainen lehti, 101 nya idéer, josta otimme piparkakkutalon taikinan reseptin, piti sisällään myös tämmöisen possun minikokoisen kaavan. Lehdessä possu oli tehty säkkikankaasta. Piirtelin kaavaa kankaalle suoraan muokaten mieleiseksi.  


Tämä kangas on kirppikseltä. Kun se tuli tässä taas joulusiivojen lomassa esiin, niin idea tästä röhköstä syttyi heti. Nauha on uutta. 

Yhteensä possuun tarvitsee: 
2 kylkeä (eri päin) + samanlaiset vatsa- & selkäkaitaleet + kärsäpyörylä + 4 korvakappaletta + 8 sorkkakappaletta + sapararokaitale. 

Possun alla oleva ruudullinen kangas on neliskanttinen retropöytäliina. 

  Tässä possu makoilee joulutyynyjen keskellä. 

Jätin korvat ja jalat ilman täytettä, vartalon täytin peräpään aukosta vanulla. Saparon ompelin kaksinkerroin (nurjat vastakkain) taitetusta kapeasta kaitaleesta, niin että reunassa on yksi ommel. Kiinnitin peräpäähän ja tein saparoon solmun. Lopuksi ompelin perän kiinni. Silmät ompelin tavallisella sinisellä ompelulangalla. Kiskoin niitä ompeleita niin, että silmät näyttävät olevan kuopassa. Kärsässä tein vastaavasti sierainten kanssa. 

Oikeaa possua on juhlakinkun verran uunissa ja pian päästään jo maistelemaan. 

-Anu-

4 kommenttia:

minnamarika kirjoitti...

Suloisen joulupossun oletkin tehnyt :-)Itsetehdyt jutut ovat aina parhaita!
Lämmintä joulua sinulle Anu!

Anu kirjoitti...

Kiitos minnamarika kommentistasi. Olen samaa mieltä kanssasi:). Kiitos samoin lämpöistä joulua!

Piupau kirjoitti...

Aivan ihana possu!

Anu kirjoitti...

:)