lauantai 3. marraskuuta 2012

♫ Omenoita ♪ Apples ♫


Voittokonvehdit suupielessä suunnittelin omenoiden ompelua, kun päävoitto ei Villa-Wallinin arvonnassa osunut kohdalle :). Toinen palkinto olikin kyllä makoisampi!

"Tildan talossa" -kirjasta löytyi ohje jouluomeniin.


Pohja alussa ja valmiina. 


Omppuli vasta täytettynä ja valmiina. Koko pienenee aika paljon. 


 Yläosa ennen ja jälkeen ompelun.Pujotin nukkeneulalla omenoiden yläreunan läpi puuvillalangan. Langan päät kiinnitin laskosverhon D-renkaisiin. 

Kankaina käytin Lindexin hihatonta paitapuseroa (kirppis), 

 Jackpotin paitapuseroa (kirppis) ja...

jotain "merkitöntä" paitapuseroa (kirppis). 

Tikut ovat grillitikkujen pätkiä. Maalasin ensin grillitikut ruskealla vanhentuneella askartelumaalilla kahteen kertaa, annoin kuivua munakennoon tökättyinä, leikkasin n.5cm pätkiksi, terotin teroittimella tikunpätkien toisen pään ja tökkäsin paikoilleen.
Osan omenoita ompelin suoraan kantakohdista läpi niin että omenat ovat päällekkäin näin. Nämä sai hauskasti roikkumaan oven pieleen yms.  

Joulukoristeemme ovat tänä vuonna punavalkoisia. Entä teillä?

-Anu-

6 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Onpa pirtsakat omput :) Punavalkoista pääosin meidänkin joulussa, lisänä harmaata !

Anonyymi kirjoitti...

Tosi herkullisia!

Meillä joulukoristeet eivät vaihtele vuosittain. Ne vaan lisääntyvät :-) Tosin viime vuonna kävi kato. Olen säilyttänyt koristeita vuosi vuodelta lisääntyvissä pahvilaatikoissa vintillä jo vuosia. Mutta viime vuonna joku inhottava hiiri oli käynyt järsimässä ensin yhden muovikassin joulukoristesisältöineen ja vielä pissimässä kannen läpi yhteen koristelaatikkoon. Roskiksiin menivät kaikki sen laatikon ja pussin koristeet :( Hiiren hajua ei hävitä mikään! Joulun jälkeen säilöin koristeet muovilaatikoihin. Nyt pelkään, haisevatko koristeet muovilta...

Hiiret ovat muuten hävittäneet joukon koristeita aiemminkin. Kymmenisen vuotta sittenhän oli sellainen viljatonttubuumi, jossa sukkahousuista väkerrettiin tonttuja, joiden sisällä oli jyviä. Meille oli niitä kertynyt lahjoina ja myyjäispakko-ostoina pieni tonttuarmeija, joka otti jouluvieraita vastaan tuulikaapissa. Kun lähdimme joulun jälkeen aurinkoa moikkaamaan etelään, tontut jäivät tuulikaappiin vartioimaan. Kun tulimme takaisin, tontuista oli jäljellä läjä repaleisia kankaita runsaasti hiirenpapanoita ympärillään. Olipa ollut jouluherkuttelut hiirosillakin :-)

Anne-Mari kirjoitti...

:)) Taitavana ompelijana olet toteuttanut hienon omppuviirin;)) Kun ostin palkinnon Sinisestä neulasta, myyjä kertoi käyttävänsä Tildan kaavoja tekeleihinsä. Jos mulla olisi ompelutaitoa kotini oli todennäköisesti täynnä kaikkea Tilda-enkeleitä,saappaita ym ym....

Kirsi kirjoitti...

Voi että miten kauniita omppuja,saiskohan aikaiseksi kokeilla,sopivia kankaitakin löytyisi...Kiitos inspiksestä,kyllä mä tänään kokeilen:)

Anu kirjoitti...

Riitta, kuulostaa ihanalta väriyhdistelmältä:).

Anonyymi, niin meilläkin määrä lisääntyy, mutta esille otetaan joka vuosi vähän eri arsenaali:D. Teillä on varsinkin ikäviä vieraita käynyt koristelaatikoilla ja vielä jouluruoat siimahännille kaupan päälle :/.

Kirsi, kuvia odotellen ;).

Anu kirjoitti...

Anne-Mari, ilmankos tuo Tilda-kaavan omppu näyttikin niin tutulta ja kivalta :D. Niitä Tildan talvisaappaita ja luistimia mulla onkin nauhoja vailla valmiina kymmenkunta. Haluutko ostaa osan?