perjantai 28. syyskuuta 2012

♫ Palikkatuunaus ♫ Building Blocks ♫

Tiiättekö fiiliksen kun on ajatellut tehdä jotain, mutta ei vaan saa aikaseksi? Koskaan ei vaan muka löydy sopivaa aikaa toteuttaa tuunausta. Silti sitä ihastelee esim.blogeissa lopputuloksia ja tuumailee taas, että kyllä miekin vielä...  No, tässä yksi sellainen mun elämästä. 

Kirppispalikoita on ollut odottamassa. Ne sai nyt vielä jäädä käsittelemättä ja käytin nämä viimeksi kirppiksellä vastaantulleet palikat. Justiinsa ne 3kpl, jota tarvitsinkin. Ja melkein ilmaseksi.

Helpompiakin tai ainakin erilaisia tapoja koristella palikat varmasti on. 
Itse tein näin:

En hionut palikoita, koska niiden pinnat oli ihan tarpeeksi sileät mielestäni. Yhdestä sivusta repäisin vain osin irronnen kuvanpalan. Sitten laitoin tekstipaperin (niistä joulubloggaus varsinaisessa blogissani täällä vuodelta 2011) palikan päälle, taitoin paperia palikan reunoja myöden ja liimasin ihan tavallisella paperiliimapuikolla. Reunat tarvii liimaa erityisesti. 

Sitten leikkasin terävällä askarteluveitsellä ylimääräiset pois. Se kävi helposti liu'uttamalla terää kuution reunaa vasten. 

 Seuraavana päivänä (liiman kuivuttua) piirsin kuution sivun tulostuspaperille. Olisi pitänyt muuten tehdä samantien 3kpl eli yksi joka palikalle! 

 Tietokoneen tekstinkäsittelyohjelmalla kirjoitin sanan joy (=ilo), valitsin mieleiseni fontin ja suurensin sen niin että sana tuli haluamani kokoiseksi. Sitä testailin kuution sivun kokoon. 


Kun fontti oli sopivan kokoinen, tein sen virheeni eli otin vain tulostuspaperia enkä niitä piirtänyt niitä neliöitä erikseen. Kohta selviää miksi se oli moka. Kuvassa olen piirtänyt kirjaimet pitäen paperia tietokoneen näyttöä vasten. Hankalaa ainaskin tämmösellä läppärillä, kun näyttö ei ole lasia ja sitä piti varoa. Ei mulla oikeesti käsi vapise:D.

 Seuraavaksi väritin tekstin taustan lyijykynällä "mustaksi".

Koskapa mulla ei ollut joka kirjain omassa neliössään (ne oli liian lähellä toisiaan jotta voisi neliöiksi leikata ja olin liian hätäinen saamaan kuutiot vihdoin valmiiksi, en alkanut uudelleen hahmottelemaan kirjaimia) revin paperia (sakset ei ollu käden ulottuvilla ja nythän oli kiire....) pienemmäksi ja mallailin kirjaimen palikkaan. Tylsällä lyijykynällä piirsin kirjaimen oletettuja ääriviivoja pitkin...


Ja niin kirjaimet kopioituvat palikoihin!


Musta merkkaustussi käyttöön ja kirjaimet näkyviksi. Parantamisen varaa olisi, mutta saa kelvata nyt.

Käytin tuon leimasinnelikon ruskeaa väriä ja hyvin pehmeää pyöristettyä näätä(?) sivellintä kun tuputtelin väriä jokaisen palikan sivun reunoille.

Tässä lopputulos. Ajattelu on yliarvostettua.. Katsokaapa O-palikkaa. Teksti on miten on. Ja sitä tahmeaa liimaa ei sit kannata alkaa pyyhkimään pois tai paperi vielä repeää (kts.O-palikan reuna).Mutta sekään ei haittaa kun palikat on vierekkäin! Ja mikä parasta: NYT mulla on nuo haaveksimani tekstipalikat joulua varten. Tai mikäpä estää laittamasta niitä hyllylle jo nytten? Iloa tarvitaan joka päivä:). 

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijani! 

-Anu-

P.S. Normiblogini löytyy täältä.

17 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Aivan älyttömän upea tuunaus!

Anu kirjoitti...

Kiitos Kiki! Tervetuloa lukijakseni ja mukavaa viikonloppua!

Johanna kirjoitti...

Tuli heti mieleen, et ois voinut sopia tosi hyvin kohogeelikynän käyttö kirjaimiin! Mut upeet tuli. Ja joulu senkun lähestyy. :-D

Anu kirjoitti...

Johanna, joo, varmaan sopisikin. En ole koskaan moisia omistanut tai kokeillut, kun en niin glitteristä välitä.. 86 pv näyttää tuo joululaskuri:D!

Anu kirjoitti...

niiiin ja Johanna, tervetuloa lukijaksi:)

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Hauska idea, palikoista tosiaan voisi tuunata jotain ;) Kirjauduin, haluan saada jouluisia fiiliksiä pitkin syksyä ja uskon, että täältä niitä löytyy. Koko joulun tienoon olen tiukkaan töissä, joten fiilikset on ihan tarpeen :-D

Anu kirjoitti...

Tervetuloa Tylsä Mörökölli! Toivottavasti viihdyt:).

Heli kirjoitti...

Ihana tuunaus!! Nyt vaan itsekin metsästämään kirppareilta palikoita! :)

Anu kirjoitti...

Tervetuloa Heli lukijaksi myös:). Jollei kirppikseltä tärppää, niin tavalliset puupalikat käypi myös mainiosti:). Olenpa nähnyt jossain blogissa pahvistakin taitellun palikkarivistön.

miss sara kirjoitti...

Tästä ideasta innostui itsekin ja mietin juuri että mistä pitäisi tämmösiä kuutioita metsästää.. :) Ja mitä kaikkia kivoja tekstejä voisi niin joulua kuin muuten vain tehdä omaksi iloksi :) Tosi kiva tuunaus!

Anu kirjoitti...

Tervetuloa miss sara:)! Katopa mitä vastasin yllä Helille, välttämättä ei tartte löytää kuutioita valmiina...

Katja kirjoitti...

Kiva tuunaus=) Näyttää tosi hyvältä!
Melkein pitää itsekin jossain vaiheessa yrittää.

Lisa kirjoitti...

Lovely idea!

Anu kirjoitti...

Thanks Lisa and welcome:)!

Maisa kirjoitti...

Ihanat palikat! Minäkin olen yrittänyt löytää kirppiksiltä palikoita mutta enpä ole onnistunut vielä löytämään, kesän raksaprojektista jäi sopivankokoista puutavaraa yli eli nyt sitten sahaamaan kuutioiksi :) Liityinpä samalla lukijaksi tännekin, näitä joulublogeja on niin kiva seurata!

Anu kirjoitti...

Kiitos Katja ja Maisa! Ja tervetuloa lukijaksi:). Kiva ettei tartte pelkästään itselleen postailla;).

Kirsi kirjoitti...

Tosi makeet tuli palikoista,taatusti kokeilen itsekin samantyyppistä:)Tää ei kuitenkaan ollut se juttu mikä mulla on (edelleen) tekeillä,kuvia laitan kun valmistuu,ei tuo ihan pieleen näyttäis menevän;)
Ja vielä tuosta uudemmasta postauksesta,ei sulla ainakaan joululukemiset ihan heti lopu,jos noista ei inspistä irtoo niin ei sitten mistään:)